Kjo është fjala e vitit për 2023 sipas “Oxford University Press”

Fjala e vitit për 2023 është “rizz”, sipas botuesve të fjalorit anglez të Oksfordit. Rizz i mori stafetën “Swiftie”, siç quhen fansat e Taylor Swift dhe frazave të tjera si “situationship” dhe “de-influencing” që janë përdorur gjerë në mediat sociale.

Në “garë” për fjalën e vitit ishin tetë të tilla, të gjitha të zgjedhura për të pasqyruar gjendjen shpirtërore, moralin ose preokupimet e vitit 2023.

Një listë më e shkurtër u fjalësh u hodh në votim publik përpara se leksikografët e Oksfordit të merrnin vendimin përfundimtar.

Por çfarë është rizz-i?

Kjo fjalë mund të mos ketë asnjë kuptim për ju nëse nuk bëni pjesë në Brezin Z, (Generation Z). Megjithatë, kjo fjalë është përdorur në mënyrë masive online, ndërsa miliarda përdorues kanë përdorur hashtag-un “rizz” në TikTok.

Sipas Oxford University Press, i cili publikon Fjalorin anglisht të Oxford-it, rizz do të thotë stil, sharm, ose mund të quhet dikush që ka aftësinë që të tërheqë/joshë një partner.

Termi besohet të jetë një formë e shkurtër për “karizmën”./A2CNN

Read Previous

Ndahet nga jeta artisti i madh, Mirush Kabashi

Read Next

Pse celulari yt e urren dimrin?