Këlliçi: Kam plan për të zbutur koston e jetesës për qytetarët e Tiranës

Kandidati i Opozitës për Bashkinë e Tiranës u shpreh në një intetvistë në News 24, se një prej problemeve më të mëdha për qytetarët sot është kostoja e lartë e jetesës. Pamundësia për të mbyllur muajin e për të përballuar shpenzimet.

Lidhur me këtë, Këlliçi tha se ai ka një plan për zbutjen e këtij fenomeni, për të ndihmuar qytetarët e Tiranës.

‘Transporti publik falas do të bëjë që një familje normale, të kursejë 86 mijë lekë të vjetra në muaj”, u shpreh Këlliçi.

Ai shtoi se po ashtu, platforma e tij parashikon uljen e taksave e tarifave, që do të ndikojë drejtpërdrejt në xhepat dhe cilësinë e jetës së banorëve.

Kandidati i Opozitës theksoi se Bashkia i ka të gjjtha mundësitë për t’iu gjendur qytetarëve afër me këto masa, nëse ka vullnet.

Të ardhurat do të shtohen, vijoi Kelliçi, me mirëadmistrim dhe me luftë ndaj korrupsionit. Të dhënat tregojnë se pothuaj 40 përqind e taksave e detyrimeve nuk mblidhen nga Bashkia në Tiranë, si pasojë e abuzimit dhe favorizimit të subjekteve përkundër perfitimit financiar për zyrtarët e Veliajt.

Këlliçi siguroi se transporti falas do të ndihmojë edhe në lehtësimin e trafikut në Tiranë dhe në reduktimin e ndotjes.

Read Previous

Karagjozë me vulë

Read Next

Përfshihet nga flakët autobusi i “Kombinatit” në Tiranë