Karikaturë kundër energjisë elektrike

Karikatura është e vërtetë, i atribuohet vitit 1889, dhe krijuesi i saj nuk dihet.

Vepra artistike titullohet “Demoni i pakufizuar”, duke iu referuar vetë energjisë elektrike, e cila ishte një risi, e cila kishte dalë vetëm pak kohë më parë se të dilte karikatura.

Karikatura tregon një njeri të ngatërruar në telat e energjisë elektrike, me sa duket i vdekur, ndërsa njerëzit e tjerë shihen ose duke u shembur përtokë ose duke ikur të tmerruar.

/kumtari.al/

Read Previous

Jacqueline Kennedy dhe John F. Kennedy

Read Next

OBSH miraton vaksinën kundër malaries