Ja sa do të paguhet CEO i ri i Twitter, Parag Agrawal

CEO i ri i Twitter do të marrë një pagesë ditorë të lartë, përveç promovimit të tij. Parag Agrawal, i cili shërbeu si shefi i teknologjisë së rrjetit social, derisa Jack Dorsey njoftoi largimin e tij të papritur të hënën, do të marrë një pagë vjetore prej 1 milion dollarësh, sipas dokumenteve që kompania dorëzoi në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe të Shkëmbimit, raporton CNBC.

Agrawal, 37 vjeç, do të kualifikohet gjithashtu për një bonus të performancës vjetore me vlerë sa 150% të pagës së tij, që do të thotë se ai mund të marrë në shtëpi deri në 2.5 milionë dollarë të tjerë në vit. Agrawal i është dhënë gjithashtu një çmim aksionesh me vlerë 12.5 milionë dollarë, i cili do të mbulohet me 16 rritje të barabarta tremujore duke filluar nga 1 shkurti 2022. Paga e Agrawal është shumë më e lartë se paga vjetore prej 1.40 milion dollarësh që paraardhësi i tij fitoi gjatë viteve të fundit. Dorsey mori një pagë më të ulët për të simbolizuar “angazhimin e tij dhe besimin në potencialin afatgjatë të krijimit të vlerës së Twitter”, tha kompania në një dosje. Ai aktualisht ka më shumë se 12 miliardë dollarë, sipas Bloomberg.

©Kumtari.al

Read Previous

Ministria e Arsimit në Kosovë: Kosova ka përdorur abetaren e përbashkët, Shqipëria nuk e ka respektuar marrëveshjen

Read Next

Lajm i Fundit/ Gjykata Speciale publikon dokumentin/ Refuzon lirimin e Hashim Thaçit