Irani shton prodhimin e uraniumit të pasuruar/ OKB do të rrisë inspektimet në uzinën Fordo

Mbikëqyrja bërthamore e OKB-së planifikon të rrisë frekuencën e inspektimeve të saj në uzinën Fordo të Iranit, pasi Irani filloi të prodhojë uranium të pasuruar me makineri më të avancuara, tha mbikëqyrësi në një raport për shtetet anëtare të mërkurën, raporton Reuters.

“Agjencia ka vendosur dhe Irani ka rënë dakord të rrisë frekuencën e aktiviteteve të verifikimit në FFEP dhe do të vazhdojë konsultimet me Iranin mbi marrëveshjet praktike për të lehtësuar zbatimin e këtyre aktiviteteve,” thuhet në raportin e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike, duke iu referuar Uzinës së Pasurimit të Karburantit Fordo.

©Kumtari.al

Read Previous

Ted Cruz: Fauci është “Burokrati më i rrezikshëm” në historinë e SHBA

Read Next

Putin bën thirrje për miratim të ndërsjellë të vaksinave kundër Covid