Iran: Mijëra njerëz protestojnë për tharjen e lumit në Isfahan

Mijëra protestues janë mbledhur në Isfahan në Iranin qendror për të kërkuar rigjallërimin e një lumi të madh që është tharë, raporton Aljazeera, përcjell Kumtari.

Pamjet e transmetuara nga televizioni shtetëror dhe dhjetëra video që qarkulluan në mediat sociale të premten, treguan një numër të madh fermerësh dhe njerëz të tjerë që qëndronin në një rrip të madh djerrë, ku dikur rridhte lumi kryesor Zayandeh Rud, pranë urës ikonike Khaju në provincën Isfahan.

“Jepini Isfahanit frymën e tij, kthejeni Zayandeh Rud tonë,” brohoritën protestuesit. Disa bënë thirrje për “barazi dhe drejtësi”.

Tharja e lumit mendohet se ndikon drejtpërdrejt në jetesën e qindra mijëra fermerëve në provincë, tha TV shtetëror, përveçse ndikon negativisht në mjedis.

Lumi kyç është përballur me mungesë uji dhe thatësire, prej vitesh, dhe fermerët kanë protestuar për mungesën e vëmendjes ndaj kësaj çështjeje. Por zyrtarët ende nuk kanë gjetur një zgjidhje të qëndrueshme për problemin.

© Kumtari.al

Read Previous

Shkencëtarët e oqeanit ngrenë problemin e zonave të vdekura pa oksigjen

Read Next

Breitbart / Fact Check i rremë: Sulmuesit e Rittenhouse ishin të gjithë të bardhë