Instagram vjen me një veçori të re

“Ne duam që të gjithë të ndjehen të sigurt kur hapin DM (Direct Message). Ne jemi të kënaqur me komentet që marrim nga komuniteti ynë dhe do të vazhdojmë t’i dëgjojmë për të gjetur mënyra për t’i ndihmuar të gjithë të ndjehen më të sigurt në Instagram. Me këto fjalë, Cindy Southworth, Shefja e Sigurisë së Grave në Meta, njoftoi të premten më 4 gusht zbatimin e një funksioni të ri që synon mbrojtjen e përdoruesve të rrjeteve sociale nga marrja e postës së padëshiruar dhe përmbajtjes së padëshiruar brenda mesazheve private.

E eksperimentuar gjatë një faze të parë testimi në qershor 2023, risia prezanton në mënyrë specifike dy kufizime të reja për këdo që përpiqet të dërgojë kërkesa për Mesazhe Direkte për përdoruesit që nuk i ndjekin ato.

Nëse deri më sot nuk kishte kufizime në numrin e kërkesave për chat që mund të dërgoheshin në Instagram, tani e tutje do të mund të dërgohet vetëm një mesazh, ekskluzivisht me përmbajtje tekstuale. Dërgimi i imazheve, videove ose shënimeve zanore do të jepet vetëm pasi përdoruesi i kontaktuar të ketë pranuar kërkesën e mëposhtme. Për më tepër, pas dërgimit të DM-së së parë, në 24 orët e ardhshme nuk do të jetë e mundur të dërgoni një kërkesë tjetër për përdoruesit që nuk janë ndjekësit tuaj.

Siç nënvizohet nga platforma, funksioni i ri është projektuar veçanërisht për sigurinë e objektivit femëror dhe atë të adoleshentëve, të cilët për rrjetin social janë kategoria e përdoruesve më të prekur nga mesazhet e padëshiruara.

Read Previous

Vesa Luma revoltohet me kolegët që po i “vjedhin” hitet

Read Next

Finlanda, vendi më i lumtur në botë/ Po ku qëndron sekreti?