Greqi: Varri i Ushtarit të Panjohur mbush 90 vjet

Varri i Ushtarit të Panjohur, një nga monumentet më ikonike dhe më të vizituara të Athinës, mbush 90 vjet këtë vit.

Si vizitorët ashtu edhe vendasit që mblidhen në një numër të madh për të parë ndryshimin e rojes, nuk janë të vetëdijshëm se ndërtimi i saj ishte jashtëzakonisht i diskutueshëm gjatë shtatë viteve që u deshën nga planifikimi deri në përfundim.

Ndërtimi i monumentit kërkonte një peizazh të gjerë, pasi ndërtesa e Parlamentit pas tij ishte më parë në nivel me pjesën e sipërme të sheshit Sintagma. Kreu i Galerisë Kombëtare, romancieri Zacharias Papantoniou, e quajti projektin një ‘makth estetik’ dhe shumë arkitektë kishin pikëpamje të ngjashme./Kathimerini

©kumtari.al

Read Previous

Ndërtimi, sërish në lulëzim; Apartamentet, rritja e çmimeve do të vijojë edhe në 2022

Read Next

Një “pasardhës” i Fishtës në pozicionin e lartë parlamentar