Gjyqi i Kyle Rittenhouse: Kush është gjyqtari Bruce Schroeder?

Gjykatësi i Wisconsin-it, që mbikëqyrte gjyqin e Kyle Rittenhouse, iu hakërrua një prokurori të mërkurën, gjatë një shkëmbimi provash lidhur me marrjen në pyetje të tërthortë të adoleshentit dhe pyetjeve për heshtjen e tij, pas arrestimit të tij dhe mbrojtjen prej tij të pronës private, raporton Fox News, përcjell Kumtari.

Gjykatësi Bruce Schroeder qortoi Ndihmës Prokurorin e Qarkut Kenosha, Thomas Binger, pasi ai pyeti Rittenhouse nëse ai e dinte se përdorimi i forcës vdekjeprurëse nuk mund të përdoret për të mbrojtur pronën. Schroeder akuzoi Binger për përpjekje për të paraqitur në mënyrë të pahijshme dëshmi që ai tha më parë se nuk ishte i prirur t’i përfshinte.

Judge Bruce Schroeder, right, reprimands Assistant District Attorney Thomas Binger, left, in his conduct in line of questioning while cross-examining Kyle Rittenhouse during the trial at the Kenosha County Courthouse on Wednesday.

“Unë u habita kur ju e filluat ekzaminimin tuaj duke komentuar heshtjen e të pandehurit pas arrestimit. Ky është ligji bazë. Ka qenë ligji bazë në këtë vend për 40 vjet, 50 vjet. Nuk e kam idenë pse do të bënit diçka të tillë.” Schroeder i tha Binger-it me jurinë jashtë sallës së gjyqit. “Ju e dini shumë mirë që një avokat nuk mund të hyjë në këto lloje fushash kur gjyqtari ka vendosur tashmë, pa pyetur, jashtë pranisë së jurisë për ta bërë këtë. Pra, mos prit që ta besoj atë. Kjo është numër një.”

“Numër dy. Kjo është dëshmi e prirjes. Unë thashë në atë kohë që mora vendimin tim dhe do ta përsëris përsëri tani për ju,” shtoi gjyqtari. “Unë nuk shoh asnjë ngjashmëri midis të folurit për dëshirën që të kishit armën tuaj AR, të cilën ju nuk e keni, në mënyrë që të mund të bëni … breshëri zjarri me këta hajdutë që mendohet se janë të dyqaneve dhe incidencës në këto raste.”

Schroeder, 75, i cili ka mbikëqyrur procedurën shumë të publikuar, ka një reputacion si i ashpër dhe se jep dënime të ashpra. Në vitin 2018, ai dënoi një grua të dënuar për vjedhje dyqanesh që të informonte menaxherët e çdo dyqani që ajo hynte se ishte nën mbikëqyrje për vjedhje.

Ai i tha gruas se “turpi ka një vend të vlefshëm në parandalimin e kriminalitetit”. Një gjykatë e apelit përfundimisht e hodhi poshtë dënimin.

Schroeder është gjyqtari i qarkut me shërbimin më të gjatë aktiv në Wisconsin. Ai u emërua si gjyqtar i Gjykatës së Qarkut Kenosha në 1983 nga Guvernatori Demokratik Anthony Earl. Ai u zgjodh më pas për një mandat të plotë një vit më vonë dhe së fundmi u rizgjodh vitin e kaluar.

Ai ka kandiduar pa kundërshtar në tre zgjedhjet e fundit.

© Kumtari.al

Read Previous

Senatori Tom Cotton : Biden t’i kërkojë falje publike Kyle Rittenhouse

Read Next

Mbretëresha blen dhuratat prej 6 £, për çdo anëtar të stafit, për Krishtlindje