Gjermania lehtëson procesin e bashkimit familjar për një kategori

25.11.2022, Berlin: Christian Lindner (FDP), Bundesminister der Finanzen, spricht bei der Plenarsitzung im Deutschen Bundestag. Hauptthemen der 71. Sitzung der 20. Legislaturperiode sind die Abstimmung über den vom Vermittlungsausschuss beschlossenen Kompromiss zum Bürgergeld und der Abschluss der Haushaltswoche. Foto: Bernd von Jutrczenka/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Nga 1 janari 2023, në Gjermani është futur në fuqi, mundësia e bashkimit familjar pa testin e gjuhës, për një kategori, sipas gazetarit Bahri Cani të DW.

Ai tha se prej 1 janarit është futur në fuqi, mundësia e bashkimit familjar pa teste, por kjo vlen për personat e punësuar me kualifime, pra për ata që kanë një diplomë të njohur në Gjermani.

Për personat e tjerë, për bashkime familjare, për fat të keq akoma nuk është hequr testi, megjithëse të them të drejtën, shumëkush ka probleme me mësimin e gjuhës gjermane dhe dhënien e këtij testi, ndonëse është vërtetet i domosdoshëm.

Cani sqaroi edhe njëherë se është hequr testi për personat me kualifikime, pra që kanë diploma të njohura – por jo për të gjithë. Pra, personat që punojnë në Gjermani ose që kanë ardhur sipas Rregullores për Ballkanin Perëndimor, ata nuk mund të bëjnë bashkime bashkime familjare pa test.

Read Previous

Pse gënjen dhe mashtron publikisht Edi Rama dhe kandidati i tij qytetarët e Shkodrës?

Read Next

Aksident i trefishtë në Rrugën e Kombit