G-20/FOTO

Ndryshimet klimatike dhe Covid janë në krye të agjendës së udhëheqësve nga ekonomitë kryesore të botës që janë takuar në Itali.

Sipas fjalëve të kryeministrit Draghi , i cili pohoi se “multilateralizmi është e vetmja përgjigje e mundshme për problemet e sotme”, e G20 filloi zyrtarisht në Romë .

Marrëveshja për klimën, tema kryesore e samitit, duket se është në ekuilibër për shkak të kohës së vendosur të Kinës për të sjellë emetimet në zero.
Sipas burimeve diplomatike, gjatë samitit u shpreh një mbështetje “e gjerë dhe transversale” për marrëveshjen e taksave minimale.
Me foto:

Read Previous

Nuk ndalen memet me Lulzimin

Read Next

Presidenti Meta njofton në rrjetin social ‘META’ vlerësimin për Eranda Libohovën