Furça e dhëmbëve e Napoleonit

Napoleon Bonaparte (1769-1821) ishte një udhëheqës francez me një karrierë të shquar ushtarake e cila arriti kulmin duke u bërë Napoleon I, Perandor i Francës dhe sundimtar i një perandorie të madhe.

Napoleoni i lante dhëmbët rregullisht duke përdorur pastë dhëmbësh me bazë opiumi.

Furça e tij e dhëmbëve ka një dorezë të argjendtë dhe përbëhej nga qime kali.

Doreza tregon monogramin e tij “N”.

Furçat e dhëmbëve moderne përbehen nga fije sintetike najloni.

Read Previous

“Më zgjat afatin e antarëve të vetingut, të të shtoj disa bashki në hartë.”

Read Next

“Berisha e ka për veten e tij”