Fuga: Mediat sociale, -si vetura, varet kush i jep.

Kumtari: Po media sociale? A e ka zëvendësuar median tradicionale? 

Çfarë sfidë ka sot media e profesionistëve përballë medias së qytetarëve?

Prof. Fuga: Media sociale nuk ka atë qëllim. Nuk ka si funksion të zëvendësojë median lineare.

Sepse edhe në median sociale ka media sociale profesioniste dhe qytetare.

Ka një ndarje, rinia është në web, moshat e pjekura dhe lart janë në tv, pensionistët e moshave të shtyra janë te kioska e gazetave.

Tv është më shumë për shtresat me pak të ardhura, periferike urbane dhe që ushtrojnë profesione klasike.

Pra, ka një ndarje të shoqërisë sipas shtresave të saj në informacionin që merr. Kjo e çan dhe e përçan shoqërinë. Kemi mijëra të dhëna për këtë.

Kumtari: Po flitet shumë për rrezikun e rrjeteve sociale nën dritën e denoncimeve të brendshme të dala nga fb- akuza kryesore është që fb vepron në bazë të algoritmeve dhe algoritmet janë ndërtuar në mënyrë të tillë që të nxisin sherret dhe konflikte në mënyrë që njerëzit të shpenzojnë më shume kohë aty, për rrjedhoj fb fiton më shumë nga reklamat! Cila është  ana pozitive që ju shihini dhe a ja vlenë barra qiranë?

Prof. Fuga: Pse mediat klasike nuk e nxisin?

Kush e ka nxitur këtë shekull apo në shekullin e XX? Mediat sociale?

Mediat sociale varet si i përdor, i përdorin edhe demokratët, edhe konservatorët, edhe paqësorët, edhe terroristët?

Si veturës, varet kush i jep.

Mediat sociale janë të bekuara nga Zoti!

-Intervista e plotë dhënë për Kumtarin: 👇

https://www.kumtari.al/interviste-ekskluzive-prof-artan-fuga-jemi-popull-i-vogel-i-duruar-adhurojme-te-fortin-inferiore-ndaj-te-huajve/

 

Read Previous

Fuga: Pa u hedhur në koshin e plehrave ligji për arsimin e lartë, as mos prisni ndonjë gjë të hajrit!

Read Next

Fuga: Integrimi i Shqipërisë në BE, -Ndofta 50 vjet, ndofta asnjëherë!