Fluks në portin e Vlorës, rekord i shifrave të pasagjerëve drejt Italisë

Në portin detar të Vlorës gjatë tre ditëve të fundit është vërejtur një fluks në numrin e personave në dalje.

Rezulton se 7954 pasagjerë kanë dal nga porti detar i Vlorës drejtë Italisë, si dhe 1503 mjete të vogla, dhe 53 mjete të mëdhaja, duke shënuar kështu një rekord për portin detar në këtë periudh të vitit.

Raportimet në shifra nga porti i Vlorës flasin për dyfish të të larguarve nga Shqipëria drejt Italisë, si emigrant dhe turistë krahasuar me një vit më parë, teksa krahasuar me vitin 2019, vit i cilësuar si më i miri i turizmit shifrat rezultojnë në 30% më tepër.

Read Previous

Qeveria shpenzon 570 mije euro për portalin “Open Data Government”, por të dhënat mungojnë

Read Next

“Ballkani i Hapur” minoi “Nismën e Berlinit” dhe thelloi përçarjet në Rajon