Europa pa Twitter! Elon Musk drejt mbylljes së rrjetit social për kontinentin europian

Evropa duket se do duhet të mësohet të bëjë pa Twitter, teksa Elon Musk po mendon mbylljen e rrjetit social për kontinentin e vjetër.

Twitter së fundmi është tërhequr nga kodi vullnetar i praktikës së Bashkimit Evropian në lidhje me dezinformimin në internet. Ky veprim mund të sinjalizojë se Musk, i cili bleu platformën e mediave sociale vitin e kaluar, po përgatitet të pushojë plotësisht operacionet në kontinent, pasi ligji i ri i Shërbimeve Dixhitale (DSA) do të hyjë në fuqi nga gushti, raporton EURACTIV.

Ligji, i cili përcakton kërkesat për monitorimin dhe lajmërimin e dezinformatave, do ta bënte të detyrueshme marrëveshjen vullnetare të BE-së për faqet e mëdha të mediave sociale, si Twitter.

Sipas New York Times, DSA nuk kërkon që Twitter të heqë përmbajtjen, por kërkon që t’u ofrojë përdoruesve mënyra për ta raportuar atë nëse shkel disa rregulla.

Këto kërkojnë që faqet si Twitter të monitorojnë dhe demonetizojnë dezinformatat dhe fermat bot në faqet e tyre, të ofrojnë paralajmërime transparente për reklamat politike dhe të fuqizojnë kontrollin e fakteve.

Komisioni Evropian nuk e ka fshehur se është i pakënaqur me mënyrën se si Twitter është mbajtur në hap me kodin vullnetar.

Read Previous

Berisha: Do të ngrihemi me një lëvizje të fuqishme

Read Next

Bregu: Gjysma e të gjitha çrregullimeve mendore fillojnë para moshës 14 vjeçare.