Elon Musk kërkon të blej Twitter

 Gazeta Kumtari 

Elon Musk ka bërë një ofertë për të blerë Twitter (TWTR) dhe për ta bërë atë privat, duke thënë se ai beson se duhet të “transformohet”.
Sipas një dosjeje të SEC, Musk ka ofruar të blejë të gjitha aksionet në Twitter që nuk zotëron për 54.20 dollarë për aksion, duke e vlerësuar kompaninë në 43.4 miliardë dollarë. Kjo përfaqëson një premium 38% mbi çmimin e mbylljes më 1 prill, ditën e fundit të tregtimit përpara se Musk të zbulonte se ai ishte bërë aksioneri më i madh i Twitter, dhe një premium 18% mbi çmimin e mbylljes së tij të mërkurën.

Musk tha se oferta e parave të gatshme ishte “oferta e tij më e mirë dhe përfundimtare”, sipas dosjes së SEC, duke shtuar se nëse nuk pranohet, ai do të duhet të rishqyrtojë pozicionin e tij si aksionar.

CEO i Tesla-s i dërgoi një letër oferte kompanisë të mërkurën mbrëma, sipas dosjes.

“Kam investuar në Twitter pasi besoj në potencialin e tij për të qenë platforma për fjalën e lirë në mbarë globin dhe besoj se liria e fjalës është një imperativ shoqëror për një demokraci funksionale,” tha ai në një letër që i dërgoi Twitter. “Megjithatë, që kur kam bërë investimin tim, tani e kuptoj se kompania as nuk do të lulëzojë dhe as nuk do t’i shërbejë këtij imperativi shoqëror në formën e tij aktuale. Twitter duhet të transformohet si një kompani private.”

©kumtari.al

Read Previous

Blerësi Anonim paguan mbi 1 milion dollarë për një pjesë arti të padukshëm

Read Next

Mbi 300 të vrarë nga përmbytjet në Afrikën e Jugut