Ekstremistët po përdorin lojërat në internet dhe komplotet rreth Covid për të rekrutuar të rinj

Ekstremistët e djathtë po përdorin polemikat për Covid-in dhe lojërat në internet si një mënyrë për të rekrutuar të rinj, pasi të dhënat tregojnë se gjysma e rasteve më serioze të radikalizimit të dyshuar, të raportuara nga shkollat ​​dhe kolegjet, tani përfshijnë aktivitetin e së djathtës ekstreme, raporton The Guardian, përcjell Kumtari.

Shifrat e publikuara nga Home Office tregojnë se dy herë më shumë të rinj në shkolla në Angli dhe Uells vitin e kaluar mendohej se ishin në rrezik radikalizimi nga krahu i djathtë ekstrem, krahasuar me ata të rrezikuar nga ekstremistët islamikë.

Shifrat e reja nga programi i qeverisë për Parandalimin e anti-ekstremizmit, që mbulon 2020-21, tregojnë se 310 persona iu referuan Parandalimit nga shkollat, kolegjet dhe universitetet për shkak të lidhjeve të së djathtës ekstreme. Vetëm 157 u referuan për shkak të cenueshmërisë ndaj ekstremizmit islamik.

Por ndërsa më pak se një në pesë raste të ekstremizmit të dyshuar islamik u përshkallëzuan nga autoritetet, pothuajse një në tre raste që përfshinin ekstremizmin e ekstremit të djathtë iu kaluan skemës së qeverisë Channel, e cila synon të mbrojë individët që mendohet se kanë më shumë gjasa të jenë të radikalizuar dhe të tërhequr në veprimtari terroriste.

© Kumtari.al

Read Previous

Norvegji/ pas Kjell Ropstad, ‘çmendet’ edhe kryeparlamentarja Eva Hansen

Read Next

Biden transferon kompetencat presidenciale Kamala Harris’it