Drejtuesit e BMW-së kanë më shumë gjasa të jenë psikopatë, thotë sondazhi

 

Sipas faqes së internetit Scrap Car Comparison – e cila u kërkoi 2,000 shoferëve të plotësonin një anketë me 12 pyetje që mat shkallën në të cilën njerëzit kanë tipare psikopatie – drejtuesit e BMW-së shënuan më të lartat, me një mesatare 12.1 nga 36 pikë të mundshme. Në krahasim, rezultati mesatar për pjesëmarrësit ishte 6.6.

Ndërkohë, drejtuesit e Audi-t humbën për pak vendin e parë duke shënuar 11.7. Tiparet e matura përfshinin sharmin sipërfaqësor, një ndjenjë madhështie të vetëvlerësimit dhe mungesën e pendimit ose fajit.

Pronarët e Fiat ishin të tretët më të mundshëm për të qenë psikopatë me 7.0, ndërsa pronarët e Skoda ishin shumë pak psikopat, duke shënuar një mesatare prej vetëm 3.2.

Dan Gick, drejtor menaxhues i Scrap Car Comparison, tha për LadBible: “Popullariteti i dokumentarëve të krimit të vërtetë ka rezultuar në një magjepsje mbarëbotërore me psikopatët.

“Pra, ne ishim kureshtarë të zbulonim nëse kishte ndonjë lidhje midis makinës që drejtonin dhe vendit që mund të zinin në shkallën e psikopatisë. Ndërsa gjetjet tona mund të mbështesin disa stereotipe ekzistuese të shoferëve që janë të pasigurt në rrugë, vlen të përmendet se asnjë nga nivelet e parë në studimin tonë nuk ishte shkak për shqetësim, dhe ndërsa disa shfaqje televizive ose filma mund të banalizojnë atë që do të thotë të jesh psikopat, është një gjendje që duhet marrë seriozisht.”

Të dhënat e Scrap Car Comparison panë gjithashtu se si llojet e karburantit, ngjyra e makinave dhe targat ndikojnë në shkallën e psikopatisë. Mbajtësit e targave të personalizuara kishin dyfishin e nivelit të psikopatisë (13.8) sesa ata me targa të rregullta (5.3). Ndërkohë, pronarët e makinave të arta u zbuluan se ishin më të prirurit për të mbajtur tendenca psikopatike me 12.7, ndërsa pronarët e makinave të kuqe ishin më të ulëtat me 4.9./ The Independent

©Kumtari.al

Read Previous

Zonja e parë e Amerikës dekoron Shtëpinë e Bardhë për festat e fundvitit / Ja tema e veçantë

Read Next

Pandemia i bëri shqiptarët “dembelë”, Lezha, Dibra dhe Tirana me nivelin më të lartë të personave që nuk duan punë