Devetë me Botox, përjashtohen nga konkursi i bukurisë

Në konkursin e bukurisë mes deveve, ku u shpërblyen rritësit e deveve më të bukura, u skualifikuan devetë që u trajtuan me Botox për të ndërtuar muskuj dhe për të bërë ndryshime kozmetike.

Në shkretëtirën verilindore të Riadit, kryeqyteti i Arabisë Saudite, javët e fundit filloi Festivali i Devesë Mbretit Abdulaziz.

Në festival, një çmim në të holla prej afërsisht 66 milionë dollarësh iu dha atyre që mbarështojnë devetë më të bukura.

Anëtarët e jurisë votuan në konkurs, ku fituesi u përcaktua duke parë formën e kokës, qafës, gungave, fustaneve dhe qëndrimeve të deveve.

Botoksi nuk Pranohet

Sipas rregullave të konkurrencës, injeksionet e botox, heqje fytyre dhe prekje të ngjashme artificiale për t’i bërë devetë më tërheqëse nuk u pranuan.

Këtë vit, organizatorët janë marrë me 147 raste të implikimeve – numri më i madh që nga fillimi i festivalit. Dyzet e tre garues u skualifikuan. Gjoba për injektimin e silikonëve, botoksit ose hormoneve mund të shkojê deri në 100,000 rial (27,000 dollarë) për deve, ndërsa gërshetimi, prerja e bishtit ose ngordhja e devesë sjell një gjobë prej 30,000 rijalësh (8,000 dollarë).

Agjencia shtetërore SPA njoftoi të mërkurën se për të zbuluar ndërhyrjet, devetë ekzaminohen si fizikisht ashtu edhe klinikisht, duke përdorur pajisje të tilla si makina me rreze X dhe pajisje sonar.

Janë Zbuluar Ndërhyrjet Estetike te Devetë

Autoritetet thanë se kanë zbuluar këtë vit se dhjetëra mbarështues kanë zgjatur buzët dhe hundën e deveve, kanë përdorur hormone për të forcuar muskujt e tyre, kanë injektuar botoks për të zmadhuar kokën dhe buzët, kanë fryrë pjesët e trupit me shirita gome dhe kanë zbutur fytyrat e kafshëve me silikon.

Pronarët e deveve fituese marrin çmime në para dhe kjo do të thotë se ata mund t’i shesin devetë e tyre për çmime më të larta.

Devetë e rralla janë biznes i madh në Arabinë Saudite. Sipas SPA, rreth 1.5 milionë nga kafshët mbrohen nga pronarët e tyre duke përdorur mikroçipe. Devetë janë një pjesë e rëndësishme e kulturës saudite. Kafshët janë përshtatur mirë me jetën në shkretëtira si shkretëtira arabe, pjesë të mëdha të së cilës shtrihen brenda mbretërisë së Arabisë Saudite.

©Kumtari.al

Read Previous

‘Batman Girl’ shpëton nga Njolla e Lindjes

Read Next

Parashikimi i motit për sot / Ja cilat zona do të përfshihen nga reshjet e borës