Demokrati i Nju Xhersit refuzon të pranojë fitoren e shoferit të kamionit

Presidenti i Senatit të Nju Xhersit, Steve Sweeney  po refuzon të pranojë humbjen pasi pretendon se 12,000 fletë votimi janë “gjetur kohët e fundit”, raportojnë mediat vendase.

Sweeney humbi rizgjedhjen ndaj shoferit republikan të kamionit Edward Durr. Kur Associated Press shpalli Durr fitues, ai kishte një epërsi prej gati 4% ndaj Sweeney.

Sweeney, megjithatë, po refuzon të pranojë. Në mënyrë tronditëse, Sweeney e mbështeti vendimin e tij duke pretenduar se zyrtarët kishin zbuluar kohët e fundit 12,000 fletë votimi.

“Rezultatet nga zgjedhjet e së martës vazhdojnë të vijnë, për shembull, 12,000 fletë votimi u gjetën së fundmi në një qark,” tha Sweeney për Philadelphia Inquirer. “Ndërsa unë jam aktualisht mbrapa në garë, ne duam të sigurohemi që çdo votë të numërohet. Votuesit tanë e meritojnë këtë dhe ne do të presim për rezultatet përfundimtare.”

Pretendimi jo vetëm që bie në sy për shkak të natyrës së zbulimit (pse janë “gjetur kohët e fundit” disa fletë votimi?), por pretendimi sugjeron se deri në një të pestën e fletëvotimeve në garë kanë humbur disi.

Zyrtarët zgjedhorë të Nju Xhersit nuk i kanë vërtetuar pretendimet e Sweeney.

kumtari.al

Read Previous

Merkel: Do të mësoheni edhe pa mua

Read Next

Mediat Koreano Jugore raportojnë për transferimin e Yuri Kim