Dalin Email-et / Biden shkroi një letër rekomandimi kolegji për djalin e partnerit kinez të biznesit të Hunter

Presidenti Biden, në vitin 2017, shkroi një letër rekomandimi kolegji për djalin e një ekzekutivi kinez që bënte biznes me Hunter Biden, sipas emaileve të rishikuara nga Fox News Digital.

Presidenti ka mohuar vazhdimisht të ketë diskutuar për sipërmarrjet e biznesit me djalin e tij.

Fox News Digital zbuloi disa emaile midis Hunter Biden dhe bashkëpunëtorëve të tij të biznesit të përfshirë në sipërmarrjen e përbashkët të firmës së tij Rosemont Seneca me firmat kineze të investimeve Bohai Capital dhe BHR.

Hunter kishte 10% të aksioneve në BHR vetëm vitin e kaluar, pranoi më parë Shtëpia e Bardhë. Avokati i Hunter-it i tha New York Times në nëntor se ai kishte hequr dorë që atëherë.

Në një email të datës 3 janar 2017, dërguar Hunter Biden dhe bashkëpunëtorëve të tij të biznesit Devon Archer dhe Jim Bolger, CEO i BHR Jonathan Li shkruan:

“Zotërinj, ju lutemi gjeni rezymenë e bashkangjitur të djalit tim, Chris Li. Ai po aplikon në kolegjet e mëposhtme për këtë vit,” shkruan Li, duke renditur Universitetin Brown, Universitetin Cornell dhe Universitetin e Nju Jorkut.

Li vazhdon të bashkëngjisë një “version të përditësuar” të “CV” të djalit të tij në një email pasues.

Bashkëpunëtori i Hunter, James Bulger, cc’ing Hunter dhe Archer, përgjigjet duke thënë se ata “kanë marrë versionin e përditësuar të CV-së”.

“Le të shohim se si mund të jemi të dobishëm këtu për Chris,” shkruan Bulger.

Disa javë më vonë, më 18 shkurt 2017, Eric Schwerin, i cili shërbeu si president i Rosemont Seneca, iu përgjigj Li.

“Jonathan, Hunter më kërkoi t’ju dërgoja një kopje të letrës së rekomandimit që ai i kërkoi babait të tij të shkruante në emër të Christopher për Universitetin Brown,” shkroi Schwerin.

“Origjinali po i jepet Dr. Paxson direkt në Brown,” shkroi Schwerin. “Duhet të jetë atje më së voni deri të martën (duke qenë se e hëna është festë këtu në SHBA). Na tregoni nëse keni ndonjë pyetje. Gjithë të mirat, Eric.”

Dr. Christina Paxson është presidente e Universitetit Brown.

Li u përgjigj: “Përshëndetje Eric, sapo e pash emailin. Është thjesht e mrekullueshme! Faleminderit shumë!”

“Dhe Hunter, faleminderit shumë gjithashtu,” vazhdoi Li. “Gjithë të mirat për të gjithë ju.”

Fox News Digital nuk ishte në gjendje të rishikonte letrën e rekomandimit që Joe Biden supozohet të ketë shkruar për djalin e Li.

Është e paqartë nëse djali i Li u pranua në Universitetin Brown, dhe nëse po, nëse ai mori pjesë.

Emailet erdhën nga një laptop që thuhet se i përkiste Hunter Biden.

Kur u pyet për përmbajtjen e emaileve, zëvendës-sekretari i shtypit i Shtëpisë së Bardhë, Andrew Bates tha për Fox News Digital: “Ne nuk komentojmë për laptopin”.

Një zëdhënës i Universitetit Brown tha për Fox News Digital se “për shkak të privatësisë, ne nuk pyesim zyrën tonë të gjendjes civile, zyrën e pranimeve ose ndonjë zyrë tjetër kur marrim kërkesa mediatike si këto për informacion në lidhje me aplikantët në Brown”.

“Duke pasur parasysh kërkesat e ligjit federal dhe angazhimin e vetë Brown për konfidencialitetin e të dhënave të studentëve, ne nuk i pranojmë këto kërkesa sepse nuk do të ishim të lirë në asnjë rrethanë të ndajmë informacione për ndonjë aplikant specifik për Brown ose letra rekomandimi në mbështetje të çdo aplikim të studentit të ardhshëm”, tha zëdhënësi për Fox News Digital.

Presidenti Biden ka mohuar me këmbëngulje njohuri për aktivitetet e biznesit të djalit të tij.

Kohët e fundit të martën, sekretares së shtypit të Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, iu kërkua të konfirmonte nëse deklarata e Biden se ai nuk ka diskutuar me djalin e tij marrëdhëniet e biznesit të jashtë shtetit ende qëndron, të cilës ajo u përgjigj: “Po”. ©kumtari.al


Na ndiqni në Facebook 👉  Gazeta Kumtari

Read Previous

Tregu ka nevoja emergjente për punonjës, por 103 mijë persona kanë më shumë se një vit në kërkim të punës

Read Next

Jep dorëheqjen drejtori i Hekurudhës Shqiptare