Çmimi Nobel për Paqe 2021 i dedikohet lirisë së shprehjes/ iu dha dy gazetarëve

Çmimi Nobel për Paqe 2021, çmimi më i lartë për individët apo institucionet të cilët janë angazhuar drejt arritjes së paqes brenda një viti, iu dha bashkërisht Maria Ressa dhe Dmitry Andreyevich Muratov “për përpjekjet e tyre për të mbrojtur lirinë e shprehjes, e cila është një parakusht për demokracinë dhe paqen e qëndrueshme”.

 

Maria Ressa u lind më 2 Tetor 1963, Manila, Filipine, ndërsa Dmitry Andreyevich Muratov u lind 1961, Kuybyshev (tani Samara), BRSS (tani Rusia).

kumtari.al

Read Previous

Kreditë me probleme bien poshtë kufirit të 7%, në nivelin më të ulët prej janarit 2009

Read Next

Rusia ofroi të pompojë më shumë gaz në Evropë. Por analistët dyshojnë se kjo do të ndodhë.