1. Home
  2. OP-ED

Category: OP-ED

Gramoz Ruçi diti të ikë si dinozaur politik

Gramoz Ruçi diti të ikë si dinozaur politik

Nga Mero Baze 40 vjet më parë Gramoz Ruçi ishte sekretar Partie në kooperativën e Progonatit në Tepelenë. Askujt nuk do t’i binte në sy, sikur Ramiz Alia, në përpjekje për t’u shfaqur si pasardhës

Read More
EUROPË & BE

EUROPË & BE

Aurel Plasari Nuk mund të mos bezdisesh kur ende lexon llomotitje politikanësh - edhe rinorë madje! - për "t'u integruar në Europë", për "ta futur Shqipërinë në Europë", për "ta merituar Europën" etj. Tridhjetë vjet

Read More
PROFESIONI: PROVOKATOR

PROFESIONI: PROVOKATOR

Nga Aurel Plasari La zananë e zu zurnanë: kështu do t’i thuhej, me një fjalë të vjetër shqipe, ndërrimit të profesionit nga z. Richard Grenell, i cili është vënë të provokojë historinë e popujve të

Read More
Asgjë për demokracinë nga fronti i Perëndimit

Asgjë për demokracinë nga fronti i Perëndimit

Fati i madh i regjimit të Ramës është se për herë të parë në këto tre dekada Europa e ka humbur fuqinë e korrigjuesit të demokracisë Nga Andi Bushati Lapsi.al ka botuar një artikull të

Read More
Ç’po ndodh me Bazën Detare të Sarandës?

Ç’po ndodh me Bazën Detare të Sarandës?

Nga Artur Meçollari   Që kur u shpik fima, iku "burrëria" Një vit mbas daljes në VKM nr. 514. Në datën 1 korrik 2020, me propozim te Ministrit të Mbrojtjes Znj. Olta Xhaçka në kundërshtim

Read More
In memoriam për Robert Elsie.

In memoriam për Robert Elsie.

Nga Doria Koçi   Robert Elsie për të gjithë ata që nuk e njohin është një nga albanologët më të shquar të huaj. Që nga vitet `80 të shekullit të kaluar e në vazhdim që

Read More
NJË MEDALJE PËR HERONJTË!

NJË MEDALJE PËR HERONJTË!

Nga Erion Dasho Gjatë pandemisë, mjekët dhe infermierët u quajtën në grup “heronj”, një term të cilin e kam kundërshtuar, jo për të nënvlerësuar sakrificat e kolegëve, por sepse ky term u keqpërdor nga politika

Read More
Sfidat e integrimit të Ballkanit Perëndimor

Sfidat e integrimit të Ballkanit Perëndimor

DASHNOR DERVISHI Përmbledhje e shënimeve të përgatitura për takime e konsulta të kohës, në kolegjiumet e MPJ-së, një pjesë e të cilave janë publikuar në revistën profesionale të MPJ-së, “NEGOTIUM”, mars 2004 dhe në revistën

Read More