1. Home
  2. OP-ED

Category: OP-ED

Njeri i pacipë që sillet rrotull nëpër sheshe

Njeri i pacipë që sillet rrotull nëpër sheshe

Nga Hysni Gurra Përkufizimi i parë i njeriut të pacipë është: ai që flet fjalë e që bën punëra të turpshme në një mënyrë të tepruar. Një njeri i tillë është gati të bëjë bé

Read More
Gomari veshgjatë, bostani dhe zorraxhiu i Tiranës

Gomari veshgjatë, bostani dhe zorraxhiu i Tiranës

Fillimi  AKTUALITET Gomari veshgjatë, bostani dhe zorraxhiu i Tiranës 13:32 : 27/04/2023   Nga Agim Nesho Fushatat elektorale në kohët moderne kanë karakteristikat e tyre, të cilat janë të lidhura me karakterin dhe formën e regjimit. Në

Read More
Një letër nga kandidatët në garë

Një letër nga kandidatët në garë

Nga Lutfi Dervishi Tre javë para datës së votimeve, ende nuk kam mundur të lexoj një program të plotë për qytetet me shifra konkrete ku premtimet shoqërohen me faturë dhe duke treguar burimet e financimit.

Read More
Pse nuk bashkëpunojnë shqiptarët

Pse nuk bashkëpunojnë shqiptarët

Nga Fatos Lubonja Shkrimi ku shtjelloj pse sot jam kundër të baraslarguarve ka hapur mjaft polemika. Duke e interpretuar termin “bashkim” si shkrirje apo rreshtim në kampin Berisha-Meta, disa të baraslarguar e kanë refuzuar këtë

Read More
10 ditë që nuk tronditën gazetarët!

10 ditë që nuk tronditën gazetarët!

Nga Lutfi Dervishi Çfarë janë zgjedhjet pa program, pa debat mes kandidatësh, pa fact-cheking dhe pa gazetarë profesionistë që raportojnë? Vështirë të gjesh një emër që mund të përmbledhë një situatë e cila sa vjen

Read More
Nga Alfred Lela/ Atyre që sëkëlldisen nga posteri i ‘Ciao’ Belos

Nga Alfred Lela/ Atyre që sëkëlldisen nga posteri i ‘Ciao’ Belos

Nga Alfred Lela Atyre që sëkëlldisen nga posteri i ‘Ciao’ Belos Së pari, është simbolikë politike; Së dyti, është guxim politik; Së treti, është mënyrë e të thënit se, nuk mund të vazhdojmë të ulim

Read More
Politikisht Berisha, ligjërisht…Alibasha!

Politikisht Berisha, ligjërisht…Alibasha!

Nga Hysni Gurra Jetojmë në kohë të çuditshme ku tjetër gjë shohim dhe tjetër gjë duhet të besojmë. I madh dhe i vogël sheh Berishën që i prin demokratëve dhe opozitës në gjithë Shqipërinë, por

Read More
Edhe djajtë shtrojnë iftar!

Edhe djajtë shtrojnë iftar!

Nga Lutfi Dervishi Pse shkon në Kishë, kur t’i nuk beson në Zot? Zoti, nuk voton, por kardinalët po,- u përgjigj politikani i njohur italian Andreoti. Kjo përgjigje ndoshta vlen për pyetjen: çfarë kërkojnë politikanët

Read More
Kanali i Korfuzit dhe ‘Agon Channel’ – paralele trishtuese dhe një propozim

Kanali i Korfuzit dhe ‘Agon Channel’ – paralele trishtuese dhe një propozim

Nga Genc Pollo A) Incidenti i Kanalit të Korfuzit, 1946 1-Ngjarja Në vitin 1946 marina jugosllave me kërkesë të Enver Hoxhës vendosi mina detare në Kanalin e Korfuzit. Anije luftarake britanike ndeshën në këto mina

Read More
Agjërim… digjital

Agjërim… digjital

Nga Lutfi Dervishi Po sikur të provonim agjërimin digjital? Të shkëputemi, jo për një muaj, por le të themi për tre ditë nga bota dixhitale për t'u rilidhur me atë reale.  Si fillim duhet thënë

Read More