1. Home
  2. Lajme

Category: Sociale

Dita Botërore e Shëndetit Mendor/ WHO, është shkaku i katërt kryesor i vdekjes për grupmoshën 15-29 vjeç/ Pandemia ka ndikuar në përkeqësim

Dita Botërore e Shëndetit Mendor/ WHO, është shkaku i katërt kryesor i vdekjes për grupmoshën 15-29 vjeç/ Pandemia ka ndikuar në përkeqësim

“Kujdes për shëndetin mendor për të gjithë: le ta bëjmë realitet.“ Ishte ky slogani i Organizatës Botërore së Shëndetit për ditën botërore të shëndetit mendor 2021. Sot në Ditën Botërore të Shëndetit Mendor, 10 Tetor,

Read More
Duam mësim normal

Duam mësim normal

Edhe këtë vit, si dy vitet e kaluara të pandemisë SARS-CoV2, viti shkollor nisi me problematika dhe pasiguri të shumta. Vendimi i marrë nga Minstria e Arsimit dhe Minstria e Shëndetësisë, mbi zhvillimin e procesit

Read More
OKB jep alarmin: Mbyllja e shkollave nga Covid-19 rrezikon një katastrofë gjeneratash

OKB jep alarmin: Mbyllja e shkollave nga Covid-19 rrezikon një katastrofë gjeneratash

Mbyllja e shkollave të lidhura me Covid-19, e cila prek ende më shumë se 156 milionë studentë në nëntëmbëdhjetë vende, nuk mund të zgjasë më, përndryshe do të jetë një katastrofë gjeneratash. Është ky alarmi

Read More
Studimet ngrenë alarmin/ Vetëm tre netë radhazi gjumi të pamjaftueshëm shkatojnë probleme të rënda fizike dhe mendore

Studimet ngrenë alarmin/ Vetëm tre netë radhazi gjumi të pamjaftueshëm shkatojnë probleme të rënda fizike dhe mendore

Stilet e sotme të jetesës moderne nënkuptojnë se ne shpesh i nxjerrim fundin qirinjve në kurriz të një gjumi të mirë. Por një studim i ri tregon se kjo mund të jetë problematike gjatë javës,

Read More
Mijëra pensionistë, pa të ardhura në pandemi, KLSH: Problem, aplikimet e reja dhe shpërndarja

Mijëra pensionistë, pa të ardhura në pandemi, KLSH: Problem, aplikimet e reja dhe shpërndarja

Pandemia rëndoi thuajse çdo familje shqiptare por Kontrolli i Lartë i Shtetit konstaton se me mijëra pensionistë mbetën pa të ardhura gjatë pandemisë. Në një auditim të këtij institucioni, ku merret në analizë Fondi Rezervë

Read More
Eko Park dhe eko moçal

Eko Park dhe eko moçal

Në durrës po hidhen miliona euro në një projekt ambicioz për nga emri, Eko Park, për trajtimin e mbetjeve urbane. Puna për ndërtimin e këtij Eko Parku ka filluar, ndërkohë ngjitur me këtë kalon një

Read More