1. Home
  2. Aktualitet

Category: Aktualitet

Një mënyrë jetese e shëndetshme: 5 zgjidhje për një jetë më të gjatë

Një mënyrë jetese e shëndetshme: 5 zgjidhje për një jetë më të gjatë

Nga Monique Tello Si është e mundur që Shtetet e Bashkuara shpenzojnë më shumë para për kujdesin shëndetësor, e megjithatë kanë ende një nga jetëgjatësitë më të ulëta të të gjitha kombeve të zhvilluara?   

Read More
Një trajtim i ri kundër obezitetit / FDA njoftoi miratimin e shumëpritur të Wegovy

Një trajtim i ri kundër obezitetit / FDA njoftoi miratimin e shumëpritur të Wegovy

Më 4 qershor 2021, FDA njoftoi miratimin e shumëpritur të Wegovy, një ilaç i injektueshëm i marrë një herë në javë për menaxhimin e peshës.   Wegovy mori vëmendje të konsiderueshme të mediave në muajt

Read More
Në kohë virozash dhe pandemie / Si të rrisim sistemin imunitar te fëmijët?

Në kohë virozash dhe pandemie / Si të rrisim sistemin imunitar te fëmijët?

Nga Claire McCarthy Ndërsa kalojmë një vit tjetër shkollor nën renë e pandemisë COVID-19, shumë prindër pyesin: Çfarë mund të bëjmë për t’i mbajtur fëmijët tanë të shëndetshëm? A ka mënyra për të rritur sistemin

Read More
OKI mund të shkaktojë sulm në zemër

OKI mund të shkaktojë sulm në zemër

“OKI” vazhdon të jetë njëri prej barnave që po përdorët në vazhdimësi nga kosovarët kundër dhimbjeve të kokës. Në fakt Shqipëria vitin e kaluar kishte ndaluar përdorimin e këtij ilaçi pa recetë mjekësore. Sipas raportimeve

Read More
Situata e COVID-19 në 24/h e fundit

Situata e COVID-19 në 24/h e fundit

Sipas njoftimit të Ministrisë së Shëndetësisë, në 24 orët e fundit kanë humbur betejën me COVID-19, 9 qytetarë. Më poshtë njoftimi i plotë: Njoftimi i Ministrisë së Shëndetësisë: Ministria e Shëndetësisë i bën apel qytetarëve

Read More
Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit/ Zbulimi i hershëm shpëton jetë!

Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit/ Zbulimi i hershëm shpëton jetë!

Muaji tetor ështe muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, një fushatë edukuese se si vetë gratë të kontribuojnë për shëndetin e gjirit dhe zbulimin e hershëm të kancerit. Sipas statistikave 1 në 8 gra

Read More
🔴Situata epidemiologjike e #COVID19 në Shqipëri

🔴Situata epidemiologjike e #COVID19 në Shqipëri

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë në 24 orët e fundit në vendin tonë kanë humbur jetën nga COVID-19, 11 persona. Ndërkohë numri i të prekurve është 539 nga 3345 testime të kryera. Po ashtu Ministria raporton

Read More