1. Home
  2. Kulturë

Category: Kuriozitete

Ngjarje dhe informacione historike jashtëzakonisht interesante që, nuk do të gjeni në asnjë libër historie

Ngjarje dhe informacione historike jashtëzakonisht interesante që, nuk do të gjeni në asnjë libër historie

Këto janë disa informacione shumë interesante që nuk do t'i gjeni në asnjë libër historie.  Ura e ujësjellësit Pont du Gard, ndërtuar 2000 vjet më parë nga romakët në jug të Francës, është ende në

Read More
Abbas ibn Firnas, “aviatori i parë” në historinë e njerëzimit!

Abbas ibn Firnas, “aviatori i parë” në historinë e njerëzimit!

Abbas Ibn Firnas (810–887) është i njohur për përpjekjen e tij për fluturimin njerëzor, por ka edhe shumë arritje të tjera prej tij. Ai ishte një astronom i cili ndërtoi një planetar mekanik me planetë

Read More
Coca-Cola 1936

Coca-Cola 1936

Ky ka qenë ambalazhi i parë me kanaçe i pijes së famshme Coca-cola. Ambalazhi i parë i tillë është përdorur për herë të parë në vitin e largët 1936.

Read More
Teogonia: Përplasja e Titanëve

Teogonia: Përplasja e Titanëve

Mitologjia Greke na ka lënë një trashëgimi të paçmuar përrallash me perëndi ziliqarë, heronj të guximshëm, aventura epike, histori hakmarrjeje dhe dashurie. Korpusi i Mitologjisë Greke është zhytur dhe do të na duheshin disa vëllime

Read More