1. Home
  2. Kulturë

Category: Kulturë

Et’hem Beu hap dyert për besimtarë dhe turistët

Et’hem Beu hap dyert për besimtarë dhe turistët

Pas një periudhe të gjatë, ku iu nënshtrua një rikonstruksioni total dhe delikat, simboli i kryeqytetit shqiptar i rikthehet fuksionalitetit. Nga sot (e premte), besimtarët e kryeqytetit do t’i rikthehen adhurimeve në këtë objekt të

Read More
Ngjarje dhe informacione historike jashtëzakonisht interesante që, nuk do të gjeni në asnjë libër historie

Ngjarje dhe informacione historike jashtëzakonisht interesante që, nuk do të gjeni në asnjë libër historie

Këto janë disa informacione shumë interesante që nuk do t'i gjeni në asnjë libër historie.  Ura e ujësjellësit Pont du Gard, ndërtuar 2000 vjet më parë nga romakët në jug të Francës, është ende në

Read More
Emil Krebs – gjeniu poliglot që dinte shqipen

Emil Krebs – gjeniu poliglot që dinte shqipen

Nga Ramize Ferati Emil Krebs ishte sinolog, përkthyes dhe diplomat që ka shërbyer në Ministrinë e Jashtme të Gjermanisë për plot 37 vjet. Ai në mënyrë të dëshmuar ka komunikuar në 68 gjuhë të ndryshme,

Read More
VOSKOPOJË

VOSKOPOJË

Nga Mitro Çela “Më vjen turp nga shoqet,- nisi monologun zonjëza ime.- Kemi 40 vjet martuar dhe nuk më ke çuar në Voskopojë?!”… U desh kjo frazë për të marrë rrugët… …Vendosëm të ndezim një

Read More
Kam njohur sy- o, ata sy!

Kam njohur sy- o, ata sy!

Në kuadër të Ditës së Përkthimit, kumtari sjell për ju poezinë e F. I. Tjutcev (1803- 1873), përkthyer nga P. Kolevica. Tjutcev është poet krejtësisht i veçantë në letërsinë ruse dhe më gjerë. Më poshtë

Read More
Poezi nga P.Kolevica: ECI RRUGES CALE-CALE

Poezi nga P.Kolevica: ECI RRUGES CALE-CALE

ECI RRUGES CALE-CALE Eci rruges cale- cale, Nen sqetull- canten me poezi, Kerkoj dike te fias nje fjale, Kerkoj, si Diogjeni, nje njeri. S'e gjej e kthehem cale- cale Te hy ne qypin tim -

Read More
Djali i Ilir Shaqirit në festivalin prestigjoz “SAKRARIUM COMPOSERS COMPETITION”

Djali i Ilir Shaqirit në festivalin prestigjoz “SAKRARIUM COMPOSERS COMPETITION”

Djali i Ilir Shaqirit, Korabi, duket se po ecën në gjurmët e të atit. Nëpërmje një statusi në rrjetin social, Korabi njofton ndjekësit se është përzgjedhur nga juria një vepër nga Kosova, e tija, e cila

Read More