1. Home
  2. Fact-Check

Category: Fact-Check

Rruga e Arbërit hapet me shumë bujë dhe akoma më shumë arna

Rruga e Arbërit hapet me shumë bujë dhe akoma më shumë arna

Qytetarët e Shqipërisë veri-lindore patën mundësinë gjatë festave të nëntorit të përdorin për herë të parë një rrugë të re lidh Tiranën me Dibrën, por ‘veprat e artit’ të projektit mbeten të papërfunduara. Qeveria thotë

Read More
Covid: Komploti dhe të pavërtetat nxisin protesta në Evropë

Covid: Komploti dhe të pavërtetat nxisin protesta në Evropë

Protesta për masat Covid po planifikohen këtë fundjavë në Austri dhe Holandë, pas dhunës në demonstratat fundit, kundër kufizimeve të rivendosura të koronavirusit. Shumë nga shqetësimet e shprehura, si në rrugë ashtu edhe në postimet

Read More
Basha ka vota për garën e Tiranës më pak se Halim Kosova, me fakte.

Basha ka vota për garën e Tiranës më pak se Halim Kosova, me fakte.

Kreu aktual i PD-së Lulzim Basha gjatë një interviste në News-24 u shpreh se për humbjet e tij i kishte fajin Sali Berisha. “Fajin e ka Saliu”, nësë nuk do kishte dalë me zë dhe figurë, të

Read More
A është e vërtetë që Grenell paguhet 100-usd nga Serbia për lobing, apo kjo është një fake news ‘Made in Albania’?

A është e vërtetë që Grenell paguhet 100-usd nga Serbia për lobing, apo kjo është një fake news ‘Made in Albania’?

Akti i Regjistrimit të Agjentëve të Huaj (FARA) është një ligj i Shteteve të Bashkuara i miratuar në vitin 1938 që kërkon që agjentët që përfaqësojnë interesat e fuqive të huaja në një "kapacitet politik

Read More
Eksperimentet nuk arrijnë të vërtetojnë se vaksinat Covid-19 përmbajnë substanca të rrezikshme

Eksperimentet nuk arrijnë të vërtetojnë se vaksinat Covid-19 përmbajnë substanca të rrezikshme

Një mjeke amerikane paralajmëron për mos marrjen e vaksinave Covid-19, duke pretenduar se një eksperiment që ajo kreu zbuloi një "objekt ose organizëm" me tentakula në vaksinën e Moderna. Por ekspertët thonë se eksperimenti nuk

Read More