1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

KESH lëshon dorën, 11 mln € për shkarkimin e naftës në Vlorë, do furnizohen anijet-gjenerator

KESH lëshon dorën, 11 mln € për shkarkimin e naftës në Vlorë, do furnizohen anijet-gjenerator

Koorporata Elektroenergjetike Shqiptare ka hapur tenderin për depozitimin dhe ngarkim-shkarkimin e naftës që do të përdoret për prodhimin e energjisë nga dy anijet termocentral të instaluara në Vlorë. Tenderi që do të zhvillohet me procedurën

Read More
Thellohet rënia e eksporteve, zhvlerësimi i euros dhe ulja e çmimeve fundosin eksportuesit

Thellohet rënia e eksporteve, zhvlerësimi i euros dhe ulja e çmimeve fundosin eksportuesit

Eksportet kanë thelluar rënien në muajin prill, duke u tkurrur me 19.3%, me bazë vjetore, pasi në mars ishin reduktuar me 11.7%. Ritmet e ritmet së eksporteve në vlerë janë ngadalësuar ndjeshëm në krahasim me

Read More
Varfëria e tejskajshme, standardi i jetesës në Kukës sa 19% e mesatares së BE, në Tiranë 42%

Varfëria e tejskajshme, standardi i jetesës në Kukës sa 19% e mesatares së BE, në Tiranë 42%

Në vitin 2021 standardet e jetesës në Kukës janë sa 19% e mesatares së BE-së, duke krahasuar PBB për frymë sipas barazisë të fuqisë blerëse. Në të njëjtin vit mundësitë ekonomike të qytetarëve më të

Read More
Euro vijon rritjen pas zgjedhjeve, arrin nivelin më të lartë që prej datës 20 prill

Euro vijon rritjen pas zgjedhjeve, arrin nivelin më të lartë që prej datës 20 prill

Euro është rritur ndjeshëm në kursin e këmbimit me lekun edhe ditën e martë. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, euro u këmbye me 111.89 lekë, në rritje të mëtejshme me 0.58 pikë krahasuar

Read More
Milionat e Ramës për blerje votash/ Pas mbylljes së zgjedhjeve, nis ringritja e euros

Milionat e Ramës për blerje votash/ Pas mbylljes së zgjedhjeve, nis ringritja e euros

Kur u pyet për manipulimet zgjedhore, kreu i opozitës, Sali Berisha përmendi edhe faktin se si ishte tronditur kursi i këmbimit të euros gjatë periudhës së fushatës. Ekspertët dhe gazetarët patën deklaruar vazhdimisht se kjo

Read More
Varfëria në rritje, të papunët që kërkuan asistencë u shtuan 25% në vitin 2022

Varfëria në rritje, të papunët që kërkuan asistencë u shtuan 25% në vitin 2022

Ekonomia e Shqipërisë është rritur dy vitet e fundit mbi mesataren e 10 viteve të fundit, por rishpërndarja e vlerës së shtuar po bëhet gjithnjë e më e pabarabartë. Përgjatë 2021 dhe 2022, ekonomia e

Read More
Korrupsioni i inceneratorëve/ Në Shqipëri bashkitë përdorin PPP-të për mbetjet, në Rajon për infrastrukturë

Korrupsioni i inceneratorëve/ Në Shqipëri bashkitë përdorin PPP-të për mbetjet, në Rajon për infrastrukturë

Pushteti lokal në Shqipëri dhe përgjithësisht në Ballkanin Perëndimor bën pak investime kapitale, të cilat janë të domosdoshme për të përmirësuar jetën e komuniteteve, në krahasim me vendet e BE-së. Përveç investimeve publike pushteti vendor

Read More
Peshku, qumështi, mishi dhe patatja me rritjen më të lartë të çmimeve në prill

Peshku, qumështi, mishi dhe patatja me rritjen më të lartë të çmimeve në prill

Ndonëse rritja e çmimeve në muajin prill u ngadalësua sërish, disa prej ushqimeve bazë kanë vijuar shtrenjtimin me ritme të shpejta. Të dhënat e detajuara të INSTAT bënë të ditur se “qumështi, djathi, veza”, “peshku”,

Read More
Euro bie përsëri poshtë 111 lekëve, në një rekord të ri historik

Euro bie përsëri poshtë 111 lekëve, në një rekord të ri historik

Leku e ka nisur këtë javë me një vrull të ri forcimi në kursin e këmbimit ndaj euros. Ditën e martë euro ka rënë përsëri poshtë kufirit të 111 lekëve, madje duke prekur një minimum

Read More
Inflacioni në prill zbret në 4.6%, por ushqimet mbeten të shtrenjta

Inflacioni në prill zbret në 4.6%, por ushqimet mbeten të shtrenjta

Rritja e çmimeve është ngadalësuar sërish në muajin prill, dukë reflektuar bazën e lartë të një viti më parë. Tendenca është ndikuar më së shumti nga rënia e çmimeve të karburanteve, që në të njëjtën

Read More