1. Home
 2. Bota

Category: Bota

SHBA: 4 korriku dhe kuptimi i festave kombëtare amerikane

SHBA: 4 korriku dhe kuptimi i festave kombëtare amerikane

Më 4 korrik 1776, Kongresi Kontinental miratoi zyrtarisht Deklaratën e Pavarësisë. Festimet filluan brenda pak ditësh: parada dhe lexime publike, zjarre dhe qirinj dhe shkrepja e 13 fishekëve, një për secilin prej shteteve origjinale. U

Read More
Joe Biden konfuz/ Nxjerr letren nga xhepi per t’iu përgjigjur reporterit.

Joe Biden konfuz/ Nxjerr letren nga xhepi per t’iu përgjigjur reporterit.

Presidenti Joe Biden u kap në kamera në një bisedë të pakëndshme me një reporter, ditën e shtunë. Presidenti duhej të nxirrte shënime për t'iu përgjigjur një pyetje, në një dyqan qershish në Michigan, në

Read More
Palestinezët nuk do të injorohen — dhe nuk mund të injorohen.              Një Lëvizje Kombëtare Palestineze e Rilindur Mund t’i Jap Fund Status Quo-së.

Palestinezët nuk do të injorohen — dhe nuk mund të injorohen. Një Lëvizje Kombëtare Palestineze e Rilindur Mund t’i Jap Fund Status Quo-së.

Nga Rashid Khalidi Dhuna intensive në Izrael dhe Palestinë, në maj, i shëmbëllente episodeve të ngjashme në dekadat e fundit. Por gjithashtu kishte disa tipare të dallueshme, kryesore midis tyre, unitetin e sapo gjetur të

Read More
Varre masive të indigjenëve në Kanada

Varre masive të indigjenëve në Kanada

Muajt e fundit në Kanada po zbulohen pamje të frikshme të varreve masive të fëmijëve të popullsisë indigjene, pranë shkollave famëkeqe “të asimilimit”. Në vetëm një muaj janë zbuluar trupat e më shumë se 1,000

Read More
Turqia lë zyrtarisht traktatin ndërkombëtar për të parandaluar dhunën ndaj grave

Turqia lë zyrtarisht traktatin ndërkombëtar për të parandaluar dhunën ndaj grave

Turqia tërhiqet zyrtarisht këtë të enjte nga traktati ndërkombëtar për të parandaluar dhunën ndaj grave. Zëri i mijëra protestuesve që ishin ngritur kundër daljes së Turqisë nga ky traktat nuk u morën parasysh nga institucionet

Read More

Ndahet nga jeta ish-sekretari amerikan i mbrojtjes Donald Rumsfeld

Ndahet nga jeta në moshën 88-vjeçare ish-Sekretari Amerikan i Mbrojtjes Donald Rumsfeld. “Me trishtim të thellë ne ndajmë lajmin për vdekjen e Donald Rumsfeld, një burrë shteti amerikan dhe burrë i përkushtuar, baba, gjyshi dhe

Read More