Breitbart / Fact Check i rremë: Sulmuesit e Rittenhouse ishin të gjithë të bardhë

The Independent pretendoi në mënyrë të rreme se Kyle Rittenhouse “qëlloi me pushkë tre burra me ngjyrë ” pasi Rittenhouse u lirua nga dy akuza për vrasje, një akuzë për tentativë vrasje dhe dy akuza për rrezikim nga pakujdesia në Kenosha, Wisconsin.

Media britanike, e cila nuk funksionon më në versionin e shtypur , por ruan një audiencë në internet dhe ndikim në sferën mediatike dhe politike në Mbretërinë e Bashkuar, nxori lajmin me titullin “Historia e plotë: Adoleshenti që qëlloi me pushkë tre burra me ngjyrë, u lirua nga të gjitha akuzat “ , shkruan Breitbart, përcjell Kumtari.

Në fakt, tre sulmuesit e Rittenhouse – Joseph Rosenbaum, një pedofil 36-vjeçar i dënuar, i cili ndoqi Rittenhouse nëpër rrugë gjatë një revolte Black Lives Matter më 25 gusht 2020; Anthony Huber, një 26-vjeçar i dënuar për mbytje dhe abuzim në familje, i cili goditi Rittenhouse në kokë me një skateboard dhe dukej se po përpiqej t’i kapte pushkën; dhe Gaige Grosskreutz, një 28-vjeçar me një sërë veprash, duke përfshirë goditjen e gjyshes së tij, vjedhjen e rëndë, i cili vetë dëshmoi se Rittenhouse nuk e qëlloi atë derisa ai drejtoi një pistoletë të mbajtur ilegalisht drejt tij – ata ishin të gjithë të bardhë.

The Independent nuk është organizata ose individi i parë i profilit të lartë që bën pretendime të gabuara në lidhje me natën që Rittenhouse, në atë kohë në moshën 17-vjeçare, ushtroi të drejtën e tij për vetëmbrojtje të ligjshme, Presidenti Joe Biden ka pretenduar – pa asnjë provë – që adoleshenti ishte një “supremacist i bardhë” për një audiencë masive.

Nëna e Kyle Rittenhouse, Wendy, e ka kritikuar 78-vjeçarin demokrat për “shpifje” ndaj djalit të saj, duke thënë për Fox News: “Presidenti Biden nuk e njeh aspak djalin tim dhe ai nuk është një supremacist i bardhë… [Biden] e bëri këtë. për votat.”

Breitbart London ka kontaktuar Independent për të pyetur nëse do të bënte një tërheqje zyrtare ose do të komentonte ndryshe pretendimet e veta në lidhje me Rittenhouse, por nuk mori asnjë përgjigje deri në momentin e publikimit.

© Kumtari.al

Read Previous

Iran: Mijëra njerëz protestojnë për tharjen e lumit në Isfahan

Read Next

Kim Kardashian ndihmoi në gjetjen e sarkofagut të vjedhur Nedjemankh