Asnjë gjurmë nga emigrantja 4-vjeçare e cila u zhduk në kufirin Poloni-Bjellorusi

Shqetësimet po rriten në Poloni për një vajzë katërvjeçare që u zhduk pasi prindërit e saj dyshohet se u shtynë në Bjellorusi nga rojet kufitare.

Prej ditësh, aktivistët në vendin e Bashkimit Evropian kanë kërkuar dëshpërimisht për Eileen, e cila u zhduk të hënën mbrëma pranë kufirit me Bjellorusinë. Disa orë më parë, prindërit e saj, të cilët janë nga Iraku, kaluan kufirin nën mbulesën e natës me një grup migrantësh dhe refugjatësh të tjerë.

Ata ishin të rraskapitur, kështu që i kërkuan njërit prej shokëve të tyre që të mbante vajzën e tyre në krahë. Papritur u shfaq një patrullë polake e rojes kufitare dhe grupi u shpërnda. Prindërit e Eileen dyshohet se u shtynë nga autoritetet polake, por nuk kishte asnjë shenjë të vajzës së tyre.
Kur oficerët i shtynë në gardhin me tela me gjemba në kufi, çifti njoftoi se Eileen ishte zhdukur. Sipas dëshmisë së tyre, gardianët nuk kanë reaguar ndaj lajmit.

Rojet kufitare nisën shpejt një operacion kërkimi, por përfunduan përpjekjet e tyre vetëm pak orë më vonë, pa sukses. Banorët vunë re helikopterë dhe një lëvizje të shtuar të oficerëve të rojes kufitare në zonë, por kritikët kanë thënë se përpjekjet nuk ishin të mjaftueshme.

Të shqetësuar nga zhdukja e Eileen, aktivistët dhe banorët kanë organizuar kërkimet e tyre – në temperatura që kanë rënë deri në -15 Celsius (5 Fahrenheit)

Por duke qenë se zona kufitare vazhdon të jetë e kufizuar për personat që nuk jetojnë aty, përfshirë gazetarë dhe OJF, gjasat për ta gjetur vajzën gjallë bien nga ora në orë.

Read Previous

3 Drejtuesit e Better.com japin dorëheqjen pasi CEO pushon 900 punonjës në Zoom

Read Next

Snajperi shqiptar që u zbulua nga FBI