Angazhimi i ish-senatorit Dole për Kosovën

Ish-senatori amerikan, Bob Dole vdiq më 5 dhjetor 2021. Në vitin 1990, Dole ka udhëhequr një delegacion të SHBA-së në Kosovë, vizitë e cila, siç ka deklaruar më vonë në një postim në Twitter, “ishte fillimi i një rrugëtimi drejt pavarësisë për popullin e Kosovës”. Në vitet pasuese, Dole disa herë kishte vizituar Kosovën dhe ishte takuar me krerët politikë. Për nder të angazhimit të tij për Kosovën, më 2020 në Prishtinë u vendos busti i tij.

Read Previous

Covid-19 në vendin tonë / Situata në 24 orët e fundit

Read Next

Dështimi i komunizmit: Leksioni mbi vlerën e kapitalizmit, të cilin Lenini e mësoi shumë vonë