Aktori i “James Bond” Daniel Craig thotë se fëmijët nuk do të marrin pasurinë e tij shumë milionëshe

Aktori 53-vjeçar, Daniel Craig, nuk po planifikon të ndajë shumë prej pasurisë së tij me fëmijët.

Në numrin më të fundit të revistës Candis, Craig detajoi filozofinë e tij mbi trashëgiminë, duke thënë se ai nuk planifikon të ketë shumë para për t’u dhënë fëmijëve të tij deri në momentin që do vdesë. “A nuk ekziston një fjalë e urtë e vjetër që nëse vdes si njeri i pasur, ke dështuar?” tha Craig në intervistë, sipas London Times.

Craig thotë se e sheh “të papëlqyeshme” t’u lërë trashëgimtarëve shuma masive parash. Ai ka dy fëmijë, një vajzë 29-vjeçare dhe një vajzë 2-vjeçare. Gruaja e tij, aktorja Rachel Weisz, ka gjithashtu një djalë adoleshent.

“Filozofia ime është ta heqësh qafe atë ose ta japësh para se të largohesh,” tha Craig.

Ylli i Hollivudit është larg nga personi i parë që deklaroi publikisht se fëmijët e tij nuk do të merrnin një pjesë të konsiderueshme të pasurisë së tij. Investitori Warren Buffett – pasuria e të cilit qëndron në më shumë se 100 miliardë dollarë – kohët e fundit përsëriti besimin se pasuria e tij neto “e pakuptueshme” do të shpenzohej më mirë duke shkuar drejt kauzave filantropike sesa në portofolet e investimeve të fëmijëve të tij.

“Pas shumë vëzhgimeve të familjeve super të pasura, ja rekomandimi im: Lërini fëmijët aq sa të mund të bëjnë diçka, por jo aq sa nuk mund të bëjnë asgjë,” tha ai në një shënim drejtuar aksionerëve.

©Kumtari.al

Read Previous

Administrata e Biden shtrëngon rregullat e udhëtimit drejt SHBA

Read Next

Ben Blushi largohet nga Top Channel