A shkaktoi filmi “Barbie” mungesë të bojës rozë?

Ndërsa ndërtonin setin për filmin e ri të Barbie me aksion live (me Margot Robbie si Barbie dhe Ryan Gosling si Ken), dizajnerët përdorën aq shumë nga një nuancë e veçantë e bojës fluoreshente fuchsia saqë ndikuan në një mungesë globale, raporton Chloe Malle.

“Botës i mbaroi ngjyra rozë,” thotë  Sarah Greenwood, dizajnerja e prodhimit të filmit.

Ngjyra rozë e ndezur e përdorur në set është bërë nga Rosco, një kompani me seli në Stamford, Connecticut, që prodhon produkte miqësore për argëtimin, duke filluar nga boja, pajisjet e projektimit e deri te dyshemetë. E themeluar në vitin 1910, Rosco madje ka fituar katër çmime Oscar dhe një Emmy për risitë e saj të lidhura me filmin dhe TV.

Megjithatë, filmi nuk ishte përgjegjës i vetëm për shterimin e furnizimit të kompanisë. Çështjet globale të zinxhirit të furnizimit po goditnin gjithashtu inventarin e kompanisë, thotë Lauren Proud, nënkryetare e marketingut dhe përvojës dixhitale të Rosco.

Plus, siç i thotë Proud Jonah Valdez të Los Angeles Times, kompania ishte ende duke u përballur me efektet e ngrirjes së thellë të shkurtit 2021 në Teksas që dëmtoi disa nga materialet që përdorin për të bërë bojërat e tyre.

“Kishte këtë mungesë,” thotë ajo, “dhe më pas i dhamë [Barbie] gjithçka që mundëm.” Edhe kështu, shton ajo, “Unë nuk e di [nëse] ata mund të kërkojnë kredi.”

Për të krijuar botën më të mirë të Barbie-t, ekipi që qëndron pas filmit kreu një hulumtim të gjerë praktik, duke përfshirë blerjen e një shtëpie të ëndrrave Barbie. Ata vunë në dukje mungesën e dyerve dhe mureve, si dhe përmasat e pazakonta të shtëpisë dhe u përpoqën të rikrijonin me besnikëri të dyja tiparet në grupin trekatësh që ndërtuan në objektin e Warner Bros Studios jashtë Londrës.

“Ne po krijonim fjalë për fjalë universin alternativ të Barbie Land”, thotë Greta Gerwig, e cila drejtoi filmin dhe shkroi skenarin me partnerin e saj Noah Baumbach.

Filmi fillon me Barbie që jeton e lumtur në Barbie Land – por më pas, papritur, jeta e saj fillon të ndryshojë. Këmbët e saj të harkuara përgjithmon rrafshohen  përgjithmonë dhe ajo fillon të bjerë nga çatia e shtëpisë së saj (në vend që të zbres poshtë me hijeshi).

Teksa përpiqet të kuptojë se çfarë nuk shkon, ajo ndeshet me një Barbie që vishet keq (e luajtur nga Kate McKinnon) me marker në fytyrë dhe flokë të shkurtër e të prerë. Personazhi i McKinnon udhëzon Barbin e Robbie të shkojë në botën njerëzore për të “ditur të vërtetën rreth universit”./Smithsonian-Kumtari.al

 

Read Previous

Inflacioni rritet papritur, ushqimet shtrenjtohen me 10%, rënia e euros nuk ndihmon

Read Next

Arktiku mund të jetë pa akull në det deri në vitet 2030