A e dinit?

Shtëpia Perandorake e Japonisë është monarkia më e vjetër trashëgimore në botë.

Prejardhja e familjes daton në vitin 660 para Krishtit, me themeluesin e saj, perandorin legjendar Jimmu dhe vazhdon deri te perandori aktual, Naruhito, i cili hyri në Fronin e Krizantemës në vitin 2019.

Ky i fundit është perandori i 126-të sipas rendit të pasardhësit.

E konsideruar një qenie hyjnore deri në fund të Luftës së Dytë Botërore, Kushtetuta e pasluftës e bëri perandorin një “Simbol të shtetit”.

Ai luan një rol kryesisht ceremonial në jetën e kombit. ©kumtari.al

Read Previous

Adriana Matoshi ka shprehur mirënjohjen për këdo që e mbështet, komenton edhe BBV

Read Next

Kultura e avancuar skoceze i pengoi romakët të merrnin të gjithë Britaninë