A do të kërkojnë falje Mis Shqipëria dhe Mis Kosova për simbolin me tre gishta?

Përfaqësuesja serbe në konkursin Miss Internacional, Valentina Petroviq është shfaqur me përfaqësueset e Shqipërisë dhe të Kosovës në një foto duke treguar tre gishtat, simbol ky i urrejtjes për kroatët, boshnjakët dhe shqiptarët.

Ndërkohë që në një foto të publikuar më herët në rrjetet sociale, tre përfaqësueset në Miss Internacional u shfaqën duke bërë shqiponjë me duar.

Përfaqësuesja e Serbisë kërkoi falje për këtë gjest dhe dhe u tërhoq nga gara duke u shprehur:

Dua të bëj një njoftim publik për foton që po qarkullon në rrjetet sociale! Në një eufori të vrullshme për festën më ftuan të bëja një foto, qëndrova pranë vajzave me shpejtësi të madhe dhe vajzat m’i vunë duart në euforikë. shpejtësia për të ndaluar, nuk kisha qëllime të këqija, ishte një moment pakujdesi dhe spontaniteti budalla.

Unë dua t’u kërkoj falje të gjithë anëtarëve të kombit tim, popullit të Kosovës dhe Metohisë, shoqërisë sime, familjes sime që janë konfuzë për shkak të fotografisë së bërë dhe pamaturisë sime dhe rënies në grackën e qëllimeve të këqija të dikujt tjetër. Unë e dua dhe inkurajoj vendin tim dhe vlerat e tij. Shteti ynë është simboli i vetëm që mbaj në zemër. Unë thjesht nuk mendoja kur ndodhi ky akt.

Më vjen shumë, shumë keq, ndaj, përveç një ndjese të thellë, mora vendimin t’u kërkoja leje organizatorëve për t’u larguar nga konkursi dhe kështu të çlirohem nga presioni aktual që po mbaj.

Më vjen shumë keq për këtë, por thjesht ndodhi në mënyrë të pamatur. Më duken të vështira të gjitha mesazhet dhe kritikat, por keni të drejtë. Më falni, shpresoj të më kuptoni”.

A do të bëjnë të njëtjën gje dhe përfaqësueset e Shqipërisë dhe Kosovës për simbolin me tre gishta?

kumtari.al

Read Previous

Agroturizmi kuturu, KLSH: S’ka të dhëna zyrtare për investimet, nevojë për strategji të veçantë

Read Next

Reportazh / Shtrenjtohet kafeja në baret e kryeqytetit