3 Drejtuesit e Better.com japin dorëheqjen pasi CEO pushon 900 punonjës në Zoom

Disa ditë pasi CEO i Better.com shkarkoi pa ceremoni 900 njerëz në Zoom, disa drejtues po dorëzojnë letrat e tyre të dorëheqjes.

Tre nga drejtuesit kryesorë të komunikimit të kompanive — Tanya Gillogley, kreu i marrëdhënieve me publikun, Melanie Hahn, kreu i marrëdhënieve me publikun dhe Patrick Lenihan, Zv. i komunikimit — të gjithë dhanë dorëheqjen, sipas raporteve të shumta të mediave.

Sipas LinkedIn, Hahn filloi në Better.com në 2018. Gillogley u bashkua në janar 2019 dhe Lenihan filloi në nëntor 2020.

Dorëheqjet pasojnë pushimin masiv të javës së kaluar, kur CEO Vishal Garg përdori një webinar të njëanshëm të Zoom për të pushuar rreth 9% të stafit .

“Nëse jeni në këtë thirrje, ju jeni pjesë e grupit të pafat që po pushohet nga puna,” tha Garg në thirrje. “Punësimi juaj këtu ndërpritet menjëherë.”

Që nga thirrja javën e kaluar, Better.com dhe Garg kanë marrë reagime të shumta publike për kohën dhe trajtimin e pushimeve nga puna.

Christian Chapman, një ish nënshkrues në Better.com, tha për CNN Business se thirrja e Zoom ishte një “moment surreal”.

Në një letër të 7 dhjetorit drejtuar ekipit të Better.com, Garg kërkoi falje për mënyrën se si i trajtoi pushimet nga puna, duke e bërë “më keq një situatë të vështirë “.

“Nuk arrita të tregoja masën e duhur të respektit dhe vlerësimit për individët që u prekën dhe për kontributin e tyre,” shkruhet në letër.

“Unë jam përgjegjës i vendimit për të bërë pushimet nga puna, por kam gabuar mënyrën e komunikimit. Duke bërë kështu, ju turpërova.”

Në thirrje, Garg përmendi efikasitetin, performancën dhe produktivitetin e tregut si arsyen e shkarkimeve. Fortune më vonë raportoi se Garg akuzoi punonjësit e pushuar për “vjedhje” nga kolegët dhe klientët duke qenë joproduktivë dhe duke punuar dy orë në ditë./CNN

©Kumtari.al

Read Previous

Ngjarje e rëndë / Humb jetën minatori në Bulqizë

Read Next

Asnjë gjurmë nga emigrantja 4-vjeçare e cila u zhduk në kufirin Poloni-Bjellorusi